Her er Ut og Plukk!

Friluftsrådene i Nord-Norge samarbeider for å få flere ut på bærtur. Mer smakfullt friluftsliv skal du lete lenge etter. 

Multer


Her er litt mer informasjon om hvordan Ut og Plukk fungerer:

- Så godt kan turen smake

Toppturer og turkassetrim er populært som aldri før. Før var det vanlig å rusle en tur i bærskogen. Slik er det ikke lenger. Nå haster vi forbi godsakene på tur til en fjelltopp, en turkasse eller en gapahuk i skogen. Eller kanskje vi ikke gjør noe av delene? Kanskje vi rett og slett sitter hjemme?

Bærplukking er ikke en like viktig og populær friluftsaktivitet og høstingstradisjon som tidligere. Nå gjør vi noe med det. "Ut og Plukk" skal gjøre turen i skog og mark artigere og stappfull av smakfulle opplevelser.

Først plukker du deilig frisk blåbær eller litt av den smakfulle og røde tyttebæra. Kanskje er det multene som er målet for bærturen. Hjemme igjen logger du deg på utogplukk.no og registrer hvor mye du har plukket. I tillegg til frisk luft, fysisk aktivitet, naturopplevelser og gode bær, vanker det premie når sesongen er over. Bli med ut og plukk. Smakfullt friluftsliv - for hele Nord-Norge.

På utogplukk.no oppretter du din bruker og registrerer alle dine bærturer. Her finnes også statistikk og mye nyttig informasjon om bær og bærplukking. 


Krusbestilling

Alle som legger inn sine bærturer på utogplukk.no gjør seg fortjent til årets premiekrus. Dette blir et flott krus designet av en nordnorsk kunster, og som vil bli produsert av Porsgrund porselænfabrik. 2016-kruset vil ha blåbær som motiv. Så kommer de andre bærsortene på rekke og rad i årene som kommer fram til 2020. Dersom du ønsker å sikre deg serien lønner det seg å være en bærplukker også i år. Bestillingsskjema for årets premiekrus kommer i løpet av høsten. Alle de som registrerer seg på utogplukk.no vil få epost som en påminnelse om dette.